ОБЛЕКЛОТО НА БЪЛГАРИНА…… моето първо шопско менте или шопският елек, подарък от родителите ми

автор: Антонио Симеонов

Моята любима дреха е българската народна носия, по-конкретно първия ми шопски елек. Той е подарък от моите родители. Именно с него заснех първия си видео клип, с него направих едни от първите си концерти и участия. Макар да не ми е вече по мярка, заема специално място в моето сърце.

Шопският елек е с характерен син цвят, нарича се още синьо шопско менте. Обшит е с бели гайтани и се поставя върху традиционните за шоплука бели беневреци, препасва се с червен пояс. На краката се слагат бели чорапи и се обуват цървули.

Аз се казвам Антонио Симеонов. На 16 години съм и живея в град Перник. Изпълнител съм на български народни песни от Шопска фолклорна област. Възпитаник съм на две жени, на които дължа всичко – Гуна Иванова и Нелка Петкова. Също така от 2 години работя с  невероятните професионалисти – танцова формация АСТИ ДЕНС с ръководител Николай Бояджиев.

Повече за АСТИ ДЕНС можете да го видите тук:

https://www.facebook.com/astidance/
https://www.facebook.com/events/
http://astidance.com/

Ако искате да се докоснете до моето творчество и да получите автентичен енергиен заряд от моя глас, можете да ме чуете тук:

Автор: Антонио Симеонов

Редактор: Евел Инара

Снимки: личен архив Антонио Симеонов

Пълнощастие© Всички права запазени. Препечатване на текста, изображенията и части от текста е възможно само със съгласието на авторите на статията.

Comments are closed.