Направи си сам капани за хлебарки

От известно време в домът ни има леко плашеща миграция на хлебарки. Врагът е изключително активен. Разкрих го една нощ, запалвайки лампата. На кухненския плот в различни посоки стартираха две хлебарки. Още на сутринта купих нови къщички на Райд, но хлебарките продължаваха да се появяват по плотовете.
Извикахме фирма за борба с вредителите и те напръскаха навсякъде. Ползата от упражнението беше, че изчистихме всички ненужни боклуци от шкафовете. Ако не сте преглеждали колко ненужни вещи имате, потърсете услугите на подобна фирма. За да напръскат, цялото съдържание на шкафовете трябва да е навън.

Ще разчистите тонове ненужни вещи – ГАРАНЦИЯ.

Хлебарките не изчезнаха. Може би не сме попаднали на правилната отрова. Но затова пък се сдобихме с идея за домашно направени „Капани за нашественици“. Човекът от фирмата за борба с вредители ни остави три картонени къщички. В долната си част имаха залепващо покритие, върху което се слагаше трошици храна: яйце в нашия случай. Хлебарките буквално „загазваха“ в лепкавата маса.

От въпросните къщички на жена ми хрумна идея за подобни, направени от нас капани. Размерът и формата са по желание – това е големия плюс на идеята, освен по-ниската цена за изработка.

IMG_1782

Изпробвахме два модела: вариант с гафер и други с лентички за обезкосмяване.

Засега шампиони са тези с лентичките. Хлебарките пак „загазват“. Бяхме изработили две и резултатът беше пет на нула в тяхна полза:

IMG_1811

Сменяхме и местата на капаните, за да проверим откъде минава маршрута и къде е хабитата на натрапниците.

Ако решите да опитате:

УСПЕШЕН ЛОВ ОТ НАС.

IMG_1815

Автор: Явор Радев

Редактор: Евел Инара

Снимки: Явор Радев

© Всички права запазени. Препечатване на текста, изображенията и части от текста е възможно само със съгласието на авторите на статията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *