Научната лаборатория за деца на Байер ще посрещне близо 1000 ученици в София

Детската лаборатория за приложна и забавна химия и биология, организирана от Байер България ЕООД, която привлече интереса на над 2,000 деца в периода 2015-2017 година, беше официално открита на 12ти октомври 2018 година в София.

Домакин на събитието в София е Факултетът по химия и фармация на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Заради огромния успех през изминалите три години, през 2018 година лабораторията ще се проведе в рамките на седем дни, а сесиите за записване, което се осъществява през училищата, са увеличени.

По време на инициативата представители от Факултета по химия и фармация на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Факултета по растителна защита и агроекология на Аграрния университет – Пловдив, както и олимпийски състезатели по природни науки и доброволци от Байер България ще демонстрират пред ученици от начални и основни училища в София, Пловдив и Варна интересни експерименти, които имат за цел да покажат забавната страна на химията и биологията. Най-интересните сред тях показват как се изолира ДНК от банан и как се правят лава лампа и преспапие в домашни условия.

Организаторите уточняват, че опитите са подходящи за деца на възраст между 6 и 12 години.

Записването на учениците се осъществява организирано през училищата, като всички училища в град София са поканени да запазят час до запълване на сесиите.

За повече информация – РУО-София:

http://ruo-sofia-grad.com

Между 24 и 26 октомври инициативата ще се проведе в град Пловдив, а между 29 и 31 октомври в град Варна. Повече информация за записванията в двата града учителите могат да намерят на следните линкове за Пловдив и за Варна.

Любопитството за научаване на това как функционира нашият свят и експериментирането са двигателите на човешкия прогрес. Те стартират от искра, запалена и поддържана от детството. Това е и мисията на Научната лаборатория за деца на Байер – да поддържа тази искра в нашите деца, като им представя вълнуващи и интересни „научни“ експерименти. Да откриват света и да експериментират по забавен начин!

коментира Габор Равицки, Управител и Търговски Директор Дивизия Кроп Сайанс, Байер България ЕООД.

Проектът се осъществява с подкрепата на Регионалното управление на образованието, София – град, Регионално управление на образованието, Пловдив, Регионално управление на образованието, Варна и с приятелската подкрепа на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки, Факултета по химия и фармация на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и Факултета по растителна защита и агроекология на Аграрния университет – Пловдив.

Снимки: Явор Радев

Информация: Байер България ЕООД

Comments are closed.