Отличените маски от конкурса за детска кукерска маска на средновековна крепост „ТУИДА“ – град Сливен

Вижте трите отличени маски от „Конкурса за изработване на детска кукерска маска“ на средновековна крепост „ТУИДА“ –  град Сливен. Вчера, на 26 февруари 2017 година на официална церемония бяха оповестени децата победители.

Ето снимки на маските на победителите, както и на маската, отличена от екипа на организаторите.

Маската на Патрисия Дренска от 4А клас на ОУ „Димитър Петров“ в Сливен е на първо място в конкурса.


Второ място е за маската на Деница Калчева и Николай Николаев от 5 клас на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“.

Трето място е за маската на Марин Чолаков от 3Б клас на ОУ „Панайот Хитов“.

Специалната награда от екипа на крепост Туида е за маската на 12-годишната Румяна Сашева от 5В клас на ОУ “ Братя Миладинови“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Всички участници в конкурса получиха грамоти. Маските са вече изложени в Посетителския център на Крепост Туида и ще може да бъдат разгледани до 5 март 2017 година. Ръководителят на крепост Туида – Мая Иванова – благодари за участието на учениците и подчерта, че всички маски са уникални и заслужават награда.

Децата трябва да знаят и да помнят традициите. Конкурсът целеше точно това – да провокираме любопитството им и да ги накараме да научат повече за традицията. Пожелаваме на всички участници да продължават да бъдат все така креативни и любознателни, а на техните родители и учители отдаваме признание за насърчаването и подкрепата

Конкурсът на тема „Кукерски маски“ беше обявен от Средновековна крепост „Туида“ в началото на месец февруари. Той се проведе по повод обичая Сурва и съпровождащите ги маскарадни игри в България.

Comments are closed.