Петото издание на гурме салон София 2016

На 8 и 9 декември в Гранд хотел София ще се проведе „Remy Martin Gourmet Salon Sofia 2016“. Всеки ден от 11.30 до 19.30 часа можете да се насладите на многобройните изкушения предоставени от участниците. Както и да направите подарък за вас или вашите близки, закупувайки някой от продуктите на преференциални цени.

Тази година традиционното предпразнично събитие в столицата за дегустации на изискани кулинарни произведения и достойни към тях напитки е ко-брандирано с Rémy Martin – коняк № 1 във Франция. Неговата история е не по-малко вдъхновяваща и вълнуваща от самата напитка. Тя започва в далечната 1724 година, когато младият лозар Реми Мартен от района на Коняк създава винарска къща. След близо сто години усилена работа на няколко поколения от фамилията е пуснат на пазара първият Rémy Martin Grand Champagne коняк, а скоро върху бутилките се появява етикетът с Кентавъра, който въплъщава връзката на човека с природата и е израз на майсторството в традиционното производство на коняк. От 1937 година Реми Мартен става официален доставчик Европейските кралски дворове. Rémy Martin е коняк с изключителен интензитет и сила на аромата, произведен от най-доброто грозде. В неговото производство е въплътен стремежът към съвършенство, което обяснява първокласните му качества и позицията му на лидер в сегмента VSOP(Very Superior Old Pale) – коняци, чиито дестилати са отлежали не по-малко от 4 години.

Разказахме ви тази кратка история, за да ви накараме да почувствате изключителността на коняка Rémy Martin, под чийто знак ще се проведе петото издание на Gourmet Salon Sofia 2016.

gourmet-salon-remy-440x160

Comments are closed.