ПОдЛЕЗНО

Пълнощастие споделя:

ПОдЛЕЗНО е младежка инициатива на млади доброволци, които си мечтаят за едни по-хубави градове на България. Но освен че мечтаят, те хващат метлите, лопатите, чуковете и бормашините и се залавят за работа! Както подсказва и името им – те са започнали промяната отдолу-нагоре, а именно от „най-ниските“ части в една градска структура – тъмните, мръсни, опасни и неприятни подлези. Тук клишето „Да разцепим мрака заедно“ има не само преносен, но и буквален смисъл. Идеята е да се обновят тези, а и други занемарени публични пространства по един интересен, интерактивен и творчески начин, а целта е преобразяването на тези места както физически, така и в съзнанието на хората, в места за култура, почивка, събирания или просто подслони от лошото време, където престоят ще е приятен.

Копие на Grafit

Ако се разходите по Цариградско шосе днес и, да речем, ви се наложи да пресечете, изберете правилния подлез: природна галерия със закачливи пана – малко по детски – и удобни пейки за почивка ще ви прикани да поседнете, за да изядете сладоледа или да изпиете бирата си без да се разтопи, преди да стигнете в Борисовата градина. Ако пък сте музикални ентусиасти – не пропускайте да минете по подлеза при ул. „Александър Жендов“, където музиката е навсякъде –  можете да се възползвате от летните си джапанки, за да посвирите на уникалния музикален инструмент Оргафон (направен е от водопроводни тъби, но звукът от него ще ви изуми!) или да се научите на Чичовото хоро. За приключенски настроените препоръчваме разходка по Ботевградско шосе, където, при площад Пирдоп, има портал, с който може да пътувате във времето – минало, настояще и бъдеще се преплитат в една графити-идилия под звука на трамваите. За търпеливите киноманиаци също се готви изненада – ако се върнем отново на Цариградско шосе през септември, ще се разходим червения килим в един киносалон и ще изживеем любимите си филми.

Копие на 13396879_896306737162903_1261528902_o

Но дотук щастието още не е пълно, защото подлезите трябва да живеят след своето създаване. Затова, за първия рожден ден на Музикалния подлез, ентусиастите от ПОдЛЕЗНО решават да покажат още един свой талант и да запишат своя авторска песен. Клипът е заснет в самия подлез. Той показва работата по подлеза и кадри от завършения му вид, а целта му е да подтиква хората към активност и доброволчество. Песента, наречена „Някой ми каза“, е написана и изпята от Димитър Стафидов – част от екипа на ПОдЛЕЗНО. Поп-рок групата включва също така Ивайло Неделчев – основател на ПОдЛЕЗНО, който изпълнява соло на електрическа китара, басист е Димитър Кръстве, а за втората китара се грижи Ивелин Лобутов.

Някой ми каза, че предстои премиера на дебютния сингъл на бандата, заедно с малък концерт с авторски песни и флашмоб, за да затвори музикалния кръг. Така че, ако се озовете пред НДК в събота, на 6ти август в 17:00 ч., правете се на изненадани когато група „случайни“ хора от тълпата започнат за танцуват. Същото ще се повтори в рамките на следващите 1-2 часа на бул. Витоша, пред Булбанк до метростанция Сердика и в подлеза на Софийския университет. Но за Голямата Премиера на следващия ден непременно кажете на някого и отидете заедно: на 7ми август от 18:30 ч. На лятната сцена в Борисовата градина ще станете свидетели на първото изпълнение на песента пред голяма публика.

Копие на 13316817_1051182624973982_6143926591992563001_o

Не пропускайте щастието си и посетете двете събития:

https://web.facebook.com/events/1125361744188017/

https://web.facebook.com/events/986473048140280/

Клипа на песента ето тук:

Екипът на ПОдЛЕЗНО е отворен за всякакви идеи за нови подлези и не само и приема доброволци с отворени обятия:

 www.podlezno.com

www.facebook.com/podlezno .

  • Информацията е предоставена ПОдЛЕЗНО

 

Comments are closed.