Стефан Цанков спечели дрифт купата на Балканите

Balkans Drift SuperCup 2018 завърши с победа за българския дрифт пилот – Стефан Цанков – Арчи от Mirafiori Team. Състезанието се проведе на картинг писта Варна в продължение на два дни – 14 и 15 септември, като събра топ пилотите от България, Румъния и Сърбия. Още в деня на квалификациите Стефан се класира на второ място, като от първия – Красимир Стефанов го деляха само 0.03 точки. На следващия ден се състоя и финалната битка на квалифицираните топ 16 пилота.

В осмина финалите първият конкурент срещу когото се изправи Стефан беше Галин Петров, като двата ръна завършиха съответно 7:3 и 6:4. Следващото препядствие по пътя към победата беше съотборника на Арчи от Mirafiori Team – Стефан Зашев. И двата рън-а завършиха 10:0 в полза на Цанков, поради технически проблем с колата на Зашев. Трудна и продължила в цели 6 ръна беше битката му с Европейския шампион Павлин Пенев. Съдията се принуждава да отсъди тъй наречения “one more time”, така че батъла да се преповтори. Но резултатът е същия и се стига до “внезапна смърт”, в която първия спечелен рън се смята за финален. След 5:5 във внезапната смърт, се стига до втора внезапна смърт, където Цанков вече побеждава с 6:4. На финала Стефан се изправи и срещу трикратния шампион по дрифт на България – Красимир Стефанов. В първия рън завършват с равни точки, но във втория съдията отсъжда 6:4 за Стефан, с което първата победа в Balkans Drift SuperCup бе спечелена от представителя на България. Победата донесе на Арчи и 1000 лв парична награда. Останалия на 2-ро място Красимир Стефанов спечели 600 лв, а класиралият се на трета позиция Павлин Пенев грабна 400 лв. Всички парични награди бяха осигурени от Softelectronic.
4-ти остана Атанас Колев. В топ 8 се наредиха още Стефан Зашев, Иван Станков, Силвио Гоцев и Костадин Патриков. С медали за топ 16 си тръгнаха Игор Стеванович, Влад Станеску, Галин Петров, Иван Божков, Златко Георгиев, Стефан Стефанов, Недко Буюклиев и Димо Георгиев.

Дрифт купата на Балканите събра над 4 000 души на картинг пистата и представи на зрителите невероятно шоу с интересни участници, които демонстрираха изключително високо ниво на техничност и умения в дисциплината.

За участие в състезанието всеки от тях е получил специална покана, на базата на своите успехи и постижения до момента.

Balkans Drift SuperCup се проведе на тъмно, само под прожекторите на пистата. Водещ на състезанието беше познатият ни като коментатор на Формула 1 – Момчил Манчев. Съвместно с Цветомир Андреев запознаха публиката с пилотите и основните принципи във формирането на оценката. Оценяването беше също на най-високо възможно ниво – специално за да бъде съдия на Balkans Drift SuperCup в България пристига Mike Procureur – Директор на  King of Nations, Директор на Европейския дрифт шампионат King Of Europe и Президент на Световната Дрифтинг Асоциация.


По време на дрифт съревнованието се проведе и финала на най-мащабното картинг състезание за любители Red Bull Kart Fight Bulgaria 2018. Шампионската титла грабна най-младият състезател – Стоян Барбуков (18г.) от Русе Той ще тества КТМ X-BOW на пистата Red Bull Ring в Spielberg, Австрия!

  • Снимки: Dakov Automotive и Balkans Drift SuperCup

Информация Mirafiori Team

ОЩЕ ОТ ПЪЛНОЩАСТИЕ

КУКЕРЛАНДИЯ – ЯМБОЛ 2019: пълна програма по ... ХХ МЕЖДУНАРОДЕН МАСКАРАДЕН ФЕСТИВАЛ “КУКЕРЛАНДИЯ” - ЯМБОЛ – 2019 28 ФЕВРУАРИ – 3 МАРТ 2019 ЮБИЛЕЙНО ИЗДАНИЕ П Р О Г Р А М А 28 ...
III НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА МАСКАРАДНИТЕ ИГРИ „НА Г... КЪДЕ: ГРАД ЕЛИН ПЕЛИН КОГА: 9 ФЕВРУАРИ 2019 ГОДИНА Фестивалът на маскарадните игри „На гости у Шопско“ е национален, с конкурсен характер и щ...
Сурва – 2019! Пълен списък на победителите!... Ето и пълния списък на присъдените награди на XXVIII Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва“, Перник, 2019 година. НАГРАДА ЗА ПОДДЪ...
„СУРОВА БРЕЗНИК” 2019 – програмата по часов... ГРАФИК ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ НА СУРВАКАРСКИТЕ ГРУПИ, УЧАСТНИЦИ В ХVI-ти МАСКАРАДЕН ФЕСТИВАЛ „СУРОВА БРЕЗНИК ’2019” – 19 януари 2019 година. с. Долна ...

Comments are closed.