ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНОЩАСТИЕ ОТ… една остаряваща Пипи, която никога не отказва на детето в себе си да върши невъзможни неща

автор: Стефка Венчева 

  • ЕДНО: Времето винаги е слънчево, а моментът e подходящ да създадеш нещо ново или да довършиш нещо започнато!

Най-важното е да осъзнаеш, че ти контролираш нещата. Когато го разбереш, ще усетиш истинския смисъл на всичко, което ти се случва.

  • ДВЕ: Храната е необходимост, така че винаги се наслаждавай на това, което е в ръцете ти!

Без значение дали е багета, ябълка или току-що изпечена мръвчица. Усещай аромата, вкуса и най-вече удоволствието от това, което преминава през тялото ти. То също има биография, а и нещо, което имаш привилегията да получиш само ти.

  • ТРИ: Хубавата книга е балсам за душата, не я пропускай!

Същото важи и за филмите, за музиката, за картините, за фотографията. Ако усетиш посланието, значи вече си приятел с човека отсреща.

  • ЧЕТИРИ: Природата е част от теб, защото и ти си природа!

Позволявай си по-често тревата под босите нозе. Пясъка на плажа, небето и фигурите от облаци в него. Позволявай на птиците да ти пеят, на котките да те обичат, на цветята да те привличат. Ако вече знаеш, че всичко съществува защото и ти си тук, няма по-голямо щастие.

Пипи всъщност е Стефка Венчева, на 49 – пишеща разни неща, най-вече статии за сайта си PZdnes.com и книги. Една от тях – „Аврамови хроники“ получи номинация за „Хеликон“, през 2015 година. Щастливо омъжена за адвокат, майка на програмист и студент по „Политика, философия и икономика“ в University of Warwick. И… очакваща в един момент да се превърне в баба на поне четири внучета.

Снимки: личен архив Стефка Венчева

© Копирането на статията е възможно само със съгласието на автора Стефка Венчева и на Пълнощастие.

Comments are closed.