„Тайната на Артемис Фоул“ ще бъде разкрита през 2019

На 9 август 2019 ще открием тайната на Артемис Фоул. Първият роман от изключително популярната, пленила въображението на милиони фенове, поредица на Оуън Колфър за 12-годишния престъпен гений Артемис Фоул ще оживее на голям екран в „Тайната на Артемис Фоул“.

Фантастичната приказка за вечната борба между доброто и злото и пагубната сила на алчността е режисирана от петкратно номинирания за „Оскар“ Кенет Брана (Пепеляшка, Тор: Богът на гръмотевиците), а автор на адаптацията е многократно награждаваният сценарист и автор на пиеси Конър МакФерсън.

Наследник на дълга потомствена линия от престъпници, 12-годишният гений Артемис Фоул се оказва в коварна битка за издръжливост с могъща, скрита дълбоко под земята раса феи, която може би стои зад изчезването на баща му. Той отвлича капитан Бодлива Зеленика – елф от разузнавателния отдел (Гноморазузнаване) на полицията на Нисшите елементи в подземния град Убежище, за да получи откуп под формата на злато, с което да финансира търсенето на баща си. Но командващият офицер на Гноморазузнаванетоначалник Кореноплод, няма да се спре пред нищо, за да осуети плановете на Артемис.

В ролята на Артемис Фоул дебютира младият Фърдиа Шоу, а сред партньорите му в света на хората са Нонзо Анозие (Пепеляшка) като семейния бодигард на Фоул – Бътлър и Тамара Смарт (The Worst Witch) като неговата племенница Джулиет. Сред фантастичните обитатели на Убежище са Лара Макдонъл (Love, Rosie) като Бодлива Зеленика, носителката на „Оскар“ Джуди Денч (Влюбеният Шекспир, Довереникът на кралицата) като началника Кореноплод и Джош Гад (Красавицата и Звяра) като Сламчо Челюстокопач – джудже клептоман, което се опитва да спаси Бодлива Зеленика.

Разкриваме  „Тайната на Артемис Фоул“ в кината на 3D на 9 август 2019.

Тайната на Артемис Фоул

  • Информация Форум Филм България

Comments are closed.