Фестивалът за улични изкуства 6Fest гостува в Ямбол на 21 и 22 юни

Фестивалът за улични изкуства 6Fest ще гостува за втори път в Ямбол по покана на Община Ямбол във връзка с предстоящия градски празник.

Фестивалната програма с цирк, клоунада, магия и куклен театър ще бъде в два дни – 21 и 22 юни, а спектаклите ще се проведат на пешеходната улица „Георги С. Раковски“ пред пощата, с вход свободен.

На 21 юни (петък) от 18:30 часа 6Fest ще представи „Улица Радост“ – моноспектакъл на Маргарита Костова в стила на импровизираната клоунада с участието на публиката. Актрисата използва играта със звуци и въображаеми предмети, а публиката е партньор в изиграването на етюдите.

Също на 21 юни, от 19:30 часа зрителите ще могат да видят цирков моноспектакъл от Маг „Бамбини“. Артистът ще покаже различни циркови умения като клоунада, сценична магия, манипулация на бухалки, футболна топка, чадър. Най-атрактивно за публиката е жонглирането с ножове върху моносайкъл (високо колело на една гума).

На 22 юни (събота) от 18:30 ч. 6Fest ще представи кукления спектакъл „Музиката е в нас“ на Театър „Хамелеон“. Чрез кукли – марионетки актьорите ще разкажат за съдбата на двама души, преплетена в музиката, която ги разделя и събира.

Също на 22 юни, от 19:30 ч. ще гледаме магично-комедийния спектакъл „Илюзии с Маг Русев“ на Даниел Русев от Театър „Хамелеон“. Зрителите ще се сблъскат с неволите на един фокусник.

Илюзията може да бъде изненадваща, не само за зрителите, а и за тези, които я създават.

6Fest е първият български самостоятелно провеждащ се фестивал, посветен на изпълнителските улични изкуства като съвременен цирк, куклен театър, живи статуи, огнени изкуства, кокили, улична магия, исторически възстановки, танц, музика и др. Създаден е през 2017 година и до момента има 14 издания. От 2019 година се провежда основно в Пловдив, част e от Културния календар на града.

Повече за предстоящото фестивално издание в Ямбол може да откриете в специалното Facebook събитие https://www.facebook.com/events/1622949375208665 .

  • Информация – 6Fest

Comments are closed.