ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНОЩАСТИЕ ОТ… съвременния Атила – между редa и хаоса, между хип-хопа и киното

  • ЕДНО: Изправи раменете, вдигни брадичката!

Вследствиe на милиони години еволюция, мозъкът се е научил да разпознава положението на тялото. Изправената позиция е резултат от победа в битка – още отпреди стотици хиляди години, даже и при омарите. Победителят се изправя, а загубилият се свива. При победителя количеството допамин и серотонин – хормони на щастието – се увеличава драстично. Доказано е, че изправянето на тялото въздейства върху ума ни и на количеството допамин, което отделя мозъка ни. Заставайки в по-уверена позиция, ставаме по уверени! Съвсем естествено това променя и възприятието на другите за нас. Изпращаме ясно послание, че знаем какво правим, още преди да сме отворили уста. Интересно е, че започваме да чувстваме, че знаем какво правим. Опитай!

Този съвет ми е помагал много при излизане на сцена на големи фестивали и събития, както и по време на снимки като режисьор.

  • ДВЕ: Преговаряй с бъдещето!

Ние хората, за разлика от всички други същества сме осъзнали, че можем да търгуваме с бъдещето. Тази търговия става чрез жертвите, които правим ДНЕС, за да сме по-добре УТРЕ.

Валутата е времето ни. Когато учим за важен изпит, репетираме, спортуваме, работим и т.н. – ние купуваме от бъдещето един по-голям и по-важен успех. Важното е да се прицелим добре и да сме готови да жертваме. Не вярвайте на хора, които ви обясняват как трябва да се живее за момента и сега да си направиш кефа и т.н. Те или са малки, или глупави. Повярвайте ми – чупил съм си главата доста години с това мислене.

  • ТРИ: Слушай човека срещу теб, сякаш знае тайна, която искаш да научиш!

Проблем, който наблюдавам в себе си и другите – не се изслушваме, не вникваме в думите на събеседника. Чакаме нервно той да завърши, само за да го залеем със собствената си премъдра теза, която отдавна сме обмислили и не търпим възражения. Чакаме другия да млъкне, само за да започнем ние да говорим. Ако приемем, че всеки с който общуваме знае нещо, което ние не знаем – нещата се променят. Тогава разбираме, че в думите му има скрито съкровище, има опит, мъдрост. Дори и да има глупост и наивност, това пак ни помага, защото ни напомня възможността ние да допуснем тази грешка. Променя се целта на разговора – не да съобщиш, а да приемеш. Всеки човек има уникални обстоятелства през живота си и ако малко по-внимателно слушаме, можем да вземем и научим много.

  • ЧЕТИРИ: Бъди героят, който отива да убие дракона!

Смятам, че дълбоко в мисленето ни са залегнали древни архетипи, които виждаме в легенди и предания из световната митология. Един от тях е историята за героя и дракона – смелостта да се впуснеш срещу нещо, което те плаши и да го победиш с надеждата, че там те чака съкровище. Съкровище винаги има, убедил съм се. А драконът – драконът е в зоната на непознатото, на хаоса: нова работа, връзка, непреодолим страх от детството, право, което трябва да отстояваме, важна стъпка или отговорност, която трябва да поемем. Дракони винаги има. Приеми непознатото като дракон, който пази съкровище и върви да го убиеш! Сега внимавай: ако не отидеш доброволно да се срещнеш с дракона, рано или късно той ще дойде при теб, когато най-малко си подготвен и ще те унищожи. Избери да си героят, който доброволно и по своя собствена воля се сблъсква с хаоса, за да го превърне в ред. Обещавам съкровище.

Казвам се Орлин Милчев, хип хоп артист и режисьор. Рап слушателите ме познават като АТИЛА – от около 13 години съм част от алтернативната рап сцена. Издал съм доста албуми и съм направил солидно количество концерти, а тепърва започвам . В момента работя по нов албум заедно с пловдивския бийтмейкър WORST, който ще излезе септември-октомври 2018. Като режисьор съм автор на късометражните филми „Учител“ и „ДОБРИ“. Последния влезе в програмата на доста български и международни фестивали, което е повод за радост за целия екип. Отскоро „ДОБРИ“ може да се гледа свободно и в Youtube.

Без значение дали е кино или музика – целта е да потърся отговори на въпроси, които ме измъчват или да погледна през очите на персонаж, за да разбера по-добре различна от моята гледна точка. Изкуството, което създавам е пъзел. Целта е, когато събера парченцата да мога де се изправя срещу хаоса вътре мен. Още по-добре, ако това се случи и на някой друг, който слуша или гледа моите проекти.

https://www.youtube.com/user/shanoshamanizum

https://www.facebook.com/

Снимки: личен архив Орлин Милчев – АТИЛА

© Копирането на статията е възможно само със съгласието на автора Орлин Милчев – АТИЛА и на Пълнощастие

Comments are closed.