„Коктейлът с убийствена история“ или „Червените дневници на Campari”

В последния ден на февруари и ден след провеждането на Оскарите в София беше представен артистичният проект „Червените дневници на CAMPARI“.

CAMPARI RED DIARIES е едновременно стилен календар, дневник и филм, вдъхновен от криминалния холивудски жанр Филм ноар.

Филмът ни поведе из историята и времето на Флойд, прословут барман от осемдесетте, чийто характер „оживява“ благодарение на магнетичния Клайв Оуен. Флойд е прословут с умението си да „разгадава“ своите клиенти. Той им приготвя коктейл, който отразява същността им. Именно така Флойд се запознава с Дамата в червено. За ослепителната красавица героят на Клайв Оуен приготвя непознатия дотогава коктейл „Убиецът в червено“. Коктейл, който променя живота и на двамата герои.

Режисьор и сценарист на филма „Убиецът в червено“ е носителят на „Оскар“, „Златен глобус“ и наградата на „Британската филмова академия“ Паоло Сорентино. Той е и режисьор и на блокбъстъра на HBO „Младият папа“.

Единствената дама в червено, която присъстваше на събитието, получи от бармана онзи съдбовен коктейл.

Всички имахме удоволствието да се насладим на CAMPARI коктейлите Американо и Негрони, както и на авторски коктейл с CAMPARI и малиново вино. Изненадата бе възможността да миксираме собственоръчно коктейлите си, под напътствията на един от собствениците на бар „5L” Дарко Ангелески и бранд амбасадъра на CAMPARI за България Петър Петров.

Първият по рода си Speakeasy Bar бар в София „5L” беше любезен домакин на събитието.

Така наречените Speakeasy барове се появяват в Америка по време на „Сухият режим“. В съвремието Speakeasy баровете са символ на все по-популярната коктейл-култура. Пази се автентичноста на заведенията: входът е замаскиран, табелите на заведенията са прикрити, самите барове са малки като размер и в повечето случаи собствениците са и бармани – с огромен опит и знания.

Дванайсет коктейла от дванайсет талантливи бармани са поместени на страниците на календара. Те не само ще изпълнят месеците със завладяващите истории на техните автори, сигурни сме, че ще вдъхновят още безчет CAMPARI истории. Месец март е посветен на коктейла – „Негрони“

Само за месец “The Killer in Red” има над 200 000 хиляди гледания в Youtube:

  • Още ароматни моменти от „Червените дневници на Campari”:

Автор: Явор Радев

Редактор: Евел Инара

Снимки: Явор Радев

© Всички права запазени. Препечатване на текста, изображенията и части от текста е възможно само със съгласието на авторите на статията.

Comments are closed.