ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНОЩАСТИЕ ОТ един заклет велосипедист на средна възраст, с особено мнение за интелектуалния багаж на хората като цяло

автор: Димитър Димитров – Mytag

IMG_4182

ЕДНО: Слушай музика!

Това е едно от основните неща, които ще те доведат една крачка по-близо до „Пълното щастие“. Щастието в самата си същност е „задоволяване на душата“, а музиката е един от основните ти инструменти за постигането на това… и не само. Чети книги. Уважавай изкуството. Душата ти се храни с изкуство.

ДВЕ: Направи нещо!

Без значение от ситуацията – не бъди безучастен свидетел. Ако някой се нуждае от помощ и ти можеш – помогни му. Ако намериш пари – върни ги. Ако някой трябва да звънне на 112 – звънни ти. Ако станеш свидетел на агресия на пътя – помогни на велосипедиста ;).  В тоя ред на мисли. Това „сравнително нетрадиционно“ поведение от твоя страна и усещането, че си направил нещо смислено в живота си ще ти разцъка нивата на допамин и серотонин лайк нотинг елс, death се вика.

1

ТРИ: Намери си другар в живота!

Намери си човек, с който да можете да правите т.1 и т.2 … и т.4 минимум . По принцип става бавно, но все в един момент става. Там някъде, това с „Щастието“ почва да ти се изяснява леко. А и… знаете : „Сам човек – само за тоалетната“

ЧЕТИРИ: Направете си деца!

Двамата с т.3. си направете деца. Искрено вярвам, че това е истинският ключ към човешкото щастие. Но като казвам „направете“, всъщност имам предвид да ги отгледате и възпитате така, че да станат поне малко по-добри хора от вас самите. Иначе наистина няма смисъл.

IMG_5779

Димитър Димитров (познат в някои низвергнати среди като Mytag) e на 37 години, работи в рекламата като диджитъл композитър (да не се бърка с композитор) и VFX супервайзър и съществува като рапер в сянка. Притежава черни татуировки и брада. Конус му е любимото. Има и други занимания които не ви касаят :).

https://www.instagram.com/mytagdr/

https://www.facebook.com/mytag.drs

IMG_4126

Снимки: личен архив Димитър Димитров

© Копирането на статията е възможно само със съгласието на автора Димитър Димитров и на Пълнощастие.

Comments are closed.