ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНОЩАСТИЕ ОТ… един пътуващ барман-миксолог и любител на екстремните спортове

  • ЕДНО: Почивайте си активно!

За мен най-добрият начин да се отърся от рутината и да се почувствам истински щастлив е да се отдам на някое от хобитата си. Макар ежедневието ми да е изпълнено с постоянно движение и бързане, когато си почивам аз отново не спирам на едно място, а предпочитам да съм аквтивен. Затова и любимите ми занимания са кайтсърф през лятото, сноуборд през зимата, а наесен залагам на риболова. Всички те са свързани с пътувания и сериозна физическа подготовка, но пък усещанията и преживяванията, които ми носят са толкова зареждащи и вдъхновяващи, че усилията определено си заслужават. След дълъг ден в планината, ровейки се в сняг, гонейки вятъра или борейки се с течението в някоя река, сладката умора и удовлетворението, които тези дейности ми носят, са незаменими.

  • ДВЕ: Занимавайте се с това, което обичате!

За да сте наистина успешни в това, което правите и в края на деня да се приберете с усмивка, щастливи от постигнатото – ключът е то да идва от сърцето и душата ви. Наистина да му се наслаждавате.

  • ТРИ: Семейство и приятели!

Моят съвет е да прекарвате колкото можете повече време със семейството и приятелите си, тъй като те са най-голямото щастие и богатство, което човек може да притежава. Освен това, те със сигурност са вашите най-големи фенове и най-верни последователи. Ценете и умножете моментите, прекарани с тях!

  • ЧЕТИРИ: Осъществявайте мечтите си!

Колкото и трудна за осъществяване и далечна в бъдещето да ви се струва една мечта, забравете думите “някой ден” и действайте тук и сега! Чувството да видите нещо, постигнато от вас, за което дълго време сте мечтали и работили, е невероятно. Не трябва да чакате и ден повече, за да можете да усетите това пълно щастие!

Казвам се Павел Памукчиев, на 29 години съм, от София. Барман по призвание и по професия, авантюрист и пътешественик по душа. Обичам да предизвиквам себе си и възможностите си, както и да развивам професионалните и личностните си качества. Чудесно поле за изява за всичко това се оказват състезанията за бармани, а също и обученията и семинарите в тази сфера, в които от няколко години насам участвам редовно. Най-голямото ми постижение досега е проектът за първия пътуващ коктейл бар в България Travel Cocktails, който стартирах тази година. Чрез него с моя екип и нашата реновирана ретро каравана от 70-те предоставяме възможност за барово обслужване на най-високо ниво на най-различни и нестандартни локации. През изминалия сезон проектът придоби известна популярност, като се надявам тази година да имаме още по-голям успех и да зарадваме хората с нашите напитки на още повече места.
Когато не съм зад бара и не приготвям коктейли, с моята приятелка Емилия, с която сме щастливо обвързани повече от пет години, слагаме най-необходимото в раниците, събираме екипировката. Според сезона се отправяме към някой ветровит остров за кайтсърф приключения или се качваме в снежната планина, за да се отдадем на спокойствие и сноуборд.

https://www.facebook.com/TravelCocktailsCaravanBar/

https://www.instagram.com/travel_cocktails/

http://travelcocktails.com/

Снимки: личен архив Павел Памукчиев

© Копирането на статията е възможно само със съгласието на автора Павел Памукчиев и на Пълнощастие.

Comments are closed.