ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНОЩАСТИЕ ОТ… един работохолик от женски пол, яхнал мотора си

  • ЕДНО: Откривай „доброто“ и в несгодите си!

В 99% от случаите всяко зло е за добро! Усмихвай се непрекъснато, дори с риск за изглеждаш глупаво.

  • ДВЕ: Преди да вземеш решение или да предприемеш действие трябва да си на 90% сигурен, че няма да съжаляваш. Накратко – не прави глупости!

Поемай отговорност за всяко свое действие и търси грешките първо в себе си! Така ще се отървеш от неприятното чувство за вина, че си претупал нещата, или че си обвинил някого несправедливо.

  • ТРИ: Обичането на нещо или някого също помага!

Не е задължително да е човек (това понякога е най-трудно). Може да е котарак, ротвайлер или собствения мотоциклет, който си одухотворил и нарекъл Крали Марко! Намери нещото, което те разтоварва във всякакви ситуации – яхни мотоциклета!

  • ЧЕТИРИ: Ако успяваш да се чувстваш добре сам със себе си, значи си постигнал пълното щастие!

Няма нищо еретично в малка доза егоизъм, т.е. човек да помисли малко за себе си и за това, което му доставя удоволствие. Алтруизмът е утопия.

Бонус съвет: Когато се захванеш с нещо – давай всичко от себе си!

Аз съм Мария Алексиева. 43-годишен работохолик от женски пол. Отдавна престанах да отдавам значение на външния си вид, защото считам, че човек е толкова суетен, колкото ум не му достига. Е, важно е да се постараеш за вида си дотолкова, доколкото да не стряскаш хората, но никак повече.

Иначе съм в графа: кестенява, тъмноока и висока.

Отдала съм се на работата си в Търговски комплекс „Сан Марино“ вече повече от 20 години и покрай това не ми остава време за друго. Е, освен за каране на мотоциклет, разбира се. Всъщност, по стечение на обстоятелствата правя двете си любими неща – да работя и да си карам мотоциклета. Второто по-рядко, за съжаление. Спортувам усмихване и съм доста добра в това или поне на бръчки го докарвам 🙂 Свикнала съм да поемам отговорност за всяко свое действие и решение, затова отдавна спрях да търся грешки в другите. По-критична съм към себе си, отколкото към останалите и това ми спестява доста разочарования. Като се замисля, не искам да променям нищо. Е, понякога си мечтая да имам повече време за хубави книги и филми. От години съм намалила четенето до критичен минимум и това понякога ме натъжава, но мъничко.

Не знам дали съветите ми са за „пълнощастие“, но на мен ми носят някаква вътрешна удовлетвореност и особено задоволство. Като се замисля, те ми помагат да се харесвам повече, защото последното е важно.

Снимки: личен архив Мария Алексиева

© Копирането на статията е възможно само със съгласието на автора Мария Алексиева и на Пълнощастие.

ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНОЩАСТИЕ ОТ… една татуистка и влогър, усмихната и влюбена в живота и работата си

Comments are closed.