ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНОЩАСТИЕ ОТ… една усмихната, червенокоса певица с голямо сърце и гадже–вокалист на рок група (сбъдната детска мечта!)

автор: Йони Веселинова

14182399_170841279989573_1718423699_n

  • ЕДНО: Бъди!

Бъди себе си. Бъди някой друг. Бъди оранжев. Бъди космонавт. Бъди пътешественик. Бъди щастлив. Бъди гладен. Мога да продължа цял ден! Това, което искам да кажа е, че трябва да следваш мечтите си и да не се боиш от настроенията си. Ако днес си станал с неправилния крак от леглото и не ти е до никого – бъди отшелник за един ден – времето, отделено за теб ще ти донесе щастие. Ако от години искаш да се разходиш по улиците в костюм на мечок – днес бъди мечок! Ако от малък мечтаеш да си полицай – академията те зове! Стани полицай! Бъди полицай! Ако искаш, бъди тъжен – плачи, мълчи, сподели… Това ще отмине, а после щастието ти ще се завърне като стар добър приятел – всички се радваме да се видим с позабравените приятели и срещите с тях винаги са запомнящи се и… щастливи! Никой не може да отнеме правото ти да бъдеш. Затова – БЪДИ!

  • ДВЕ: Създавай!

Създавай музика. Пиши поеми. Пиши разкази или романи. Създавай приятелства. Създавай моменти. Създавай живот. Бъди творец! Чакаш да се появи перфектната ситуация, за да направиш първата стъпка, а това не е нужно – по-лесно е да я създадеш сам. Наблюдаваш някоя голяма, весела компания и се чудиш защо и ти не си там – запознай се с тях, усмихни се и ще станеш част от веселието. Виждаш щастливи хора с големи (или не толкова големи) семейства и чакаш това да застигне и теб. Не. Вдигни телефона. Набери номера. Уговори си среща. Какво като „може да не се получи”?! Нали ако не опиташ, никога няма да се получи?! Сам създай ситуацията. На мен творчеството ми помага да изразявам, изобразявам и понякога разнообразявам себе си. Освен да пея, обичам да се занимавам с изработка на „handmade джунджурийки. Правя основно животинки от различни материали – полимерна глина, „вълшебно” тесто, ластичета (онези, с които малките деца си правят гривнички). А най-много обичам подаръците за всякакви поводи да съм ги направила аз! Дори само картичка да е (за мен картичката е най-важната част от подаръка), пак трябва да е лично изработена от мен! Не се страхувай, че създаденото от теб ще е „недостатъчно силно”, „недостатъчно подходящо”, „недостатъчно красиво” или каквото и да било „недостатъчно”. Както в отношенията, така и в ръчната изработка най-важно е да вложиш усилия и… любов! 😉

14159132_170841283322906_1109082680_n

  • ТРИ: Обичай!

Обичай мама. Обичай тате. Обичай най-добрия си приятел. Обичай приятеля/приятелката си. Обичай скъсаните си кецове. Обичай да ставаш късно. Обичай снега. Обичай слънцето. Обичай колкото можеш повече! Колкото повече неща обичаш, толкова повече неща ще ти носят щастие!

  • ЧЕТИРИ: ПЕЙ!

Придържай се стриктно към старата поговорка „Който пее, зло не мисли”. Пей фалшиво! Пей с приятели! Пей сам под душа! Пей на концерт на любимата си група – с цяло гърло! Пей за нещата, които обичаш. Пей за нещата, които те дразнят. Пей за нередовния градски транспорт. Пей за дъжда, който ти е развалил прическата. Пей за морето и хубавата компания. От малка се занимавам с музика (и много мъничко театър) – танцувала съм, свирила съм на цигулка, но в свои води се чувствам пеейки. А досега не съм срещала човек, който не обича да припява! 

14218231_170841276656240_572596773_n

Йони Веселинова е на 22 години, поп и джаз певица по образование, творец в много посоки по призвание:

Поздрав най-сърдечен, ваш приятел вечен – веселото Йони. ^^

14218215_170841273322907_1032094485_n

Снимки: личен архив Йони Веселинова
© Копирането на статията е възможно само със съгласието на автора Йони Веселинова и на Пълнощастие

Comments are closed.