ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНОЩАСТИЕ ОТ… една винаги позитивна циркова артистка, която създава иновативни събития

автор: Луиза Душкова

  • ЕДНО: Работи и бъди!

Аз работя постоянно – това ме кара да съм щастлива, защото знам, че времето ми след малко ще се трансформира в прекрасния плод на свършената работа. Идеите ми ме изпълват с щастие. Усещането е като да носиш дете 9 месеца и накрая да го държиш в ръцете си 🙂 Подобна магия ме кара да съм безкрайно удоволетворена, още повече че това, което правя носи щастие на много други хора. Щастието да видиш, че ти си главният виновник за тези хиляди усмивки е безценно!

  • ДВЕ: Обичай!

Любовта е велико нещо. Когато осъзнах, че по природа ми е заложено да обичам, се успокоих. Обичам всичко – от наистина досадните и престорени хора, до най-прекрасните и пъстроцветни същества. Хората ще ми се почудят: защо обичам някакви хора с отвратителни постъпки и характери… Ами обичам ги, първо защото са пример и урок в последствие на други хора. Те несъзнателно дават пример, от който други да се поучат и може би да бъдат малко по-добри.

  • ТРИ: Бъди ти!  

Аз съм „нещото“, което ме кара да си измислям всякакви иновации и за най-дребните неща в ежедневието си. След това да измислям и за други хора – неща, които ще са им полезни, въпреки че може още да не го знаят. Като го видят, ще разберат. Харесва ми да съм креативна. Какво значи глаголът “crear”? Означава да създаваш. Ето това мисля, че сме ние – всичко, което създаваме. Може да не е нещо, което да пипнеш, но да е по-силно от това, което можеш да докоснеш с ръцете си.

  • ЧЕТИРИ: Подкрепяй ближните!

Това е от изключително голяма важност за мен и приятелите ми го знаят. Знаят, че каквото и да става, аз ще им помогна. Ще ги подкрепя, когато имат нужда и ще си личи, че моята помощ ме прави щастлива.  Подкрепата към приятелите е продължение на предишните три точки – аз наистина я приемам за работа, защото идва от мен. Подкрепата ме изпълва с любов – с нея аз създавам предпоставки приятелите ми да успеят, а успеят ли те и аз съм успяла:) Има дни, в които приятелите ми се обръщат към мен за съвсем травиални неща, като например “откъде да си купя цветни маркери”. Друг път с часове правим психологически анализи на ситуации. Дали приятел е в труден момент, дали има нужда от съвет, свързан с работата – щастлива съм, че мнението ми за него е важно – може би защото не спестявам нищо. Усещам страховете им и им ги разказвам така, че те наистина да се видят отстрани. Смятам, че човек трябва да излезе от зоната си на комфорт, за да има развитие. Следователно, ще продължавам да подкрепям приятелите си, дори ако трябва да вляза в Инстаграм и да харесам всичко, което видя – първо, защото са ми приятели и второ, защото знам че, повечето “лайкове” под снимките ще ги направи по-усмихнати. => ще са по-щастливи и по-продуктивни.

Смятам, че ние, хората по природа сме честни и щастливи същества. Личната ми мисъл по темата е: Хората сме естествено честни, но често не сме естествени:)

 

Аз съм Луиза Душкова – една божествена светлинка, изтъкана от любов, също като другите хора. Разликата е, че аз го знам, усещам го. Все още имам стремеж да се превърна в “нормален” човек, но все не ми се получава. Май защото „нормални“ хора няма – нормите и формите си ги създаваме ние. Не обичам да се състезавам или да бързам към целта, обичам да раста като цвете и да се наслаждавам на всеки момент от процеса. Обичам да играя и да се взирам в небето. Не обичам да гледам другите какво правят, както не обичам да гледам филми – това не са моите неща. Аз обичам да откривам сама или с помощта на други хора, чрез жив контакт. Имам фобия от това да си губя времето в безсмислени действия и непродуктивност. Обичам сама да се затруднявам, за да стане по-интересно. Обичам да съм щастлива без причина. Обичам да уча езици и да правя анализ в разликата на изразяване, корените на думите, да ги свързвам по мой си начин. Владеенето на повече от два езика отваря съзнанието. Бих посъветвала всички хора, които искат да ме разберат по-добре, да се запознаят с “Религията на Клоунa”. За съжаление няма добра литература на български, аз чета на испански… Много още ми се пише по темата, но се налага да се спра дотук за съжаление. След всяко едно изречение искам да кажа още цяла страница 🙂

  • Благодаря !

https://www.facebook.com/cirkDlulin/

Снимки: личен архив Луиза Душкова
© Копирането на статията е възможно само със съгласието на автора Луиза Душкова и на Пълнощастие.

Comments are closed.