ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНОЩАСТИЕ ОТ… една дръзка и непримирима блогърка, която не се страхува да пита, дори на китайски

  • ЕДНО: Красотата идва отвътре!

Толкова е хубаво да станеш в неделя сутрин и да се погледнеш в огледалото. Пижамата, рошавата коса, торбичките под очите – нищо няма значение, освен че ти е уютно в собствената ти кожа. Взимаме това усещане и го пренасяме във всеки следващ ден. За да задоволим нечии очаквания, често се налага да бъдем едни или други, ала човек е най-красив, когато е себе си. Без излишни преструвки, без поза, без опити да подражава на някого, когото смята за идеал. Държим ли се естествено и казваме ли каквото мислим, ние засвидетелстваме уважение първо на самите себе си, а от там и на околните.

  • ДВЕ: Бъди любопитен, задавай въпроси!

Преди много ме беше срам да питам. Страхувах се, че ще изглеждам глупаво, ако попитам нещо, което всички знаят. После някак разбрах, че никой не се е родил научен и няма нищо срамно човек да не знае. Без значение на каква възраст е! Осъзнах, че всъщност хората се ласкаят и обичат да им задават въпроси от областта, в която са компетентни.

  • ТРИ: Действай тук и сега!

Ако само чакаш да „си готов” или да „дойде правилния момент”, това може никога да не се случи. Всяко пътешествие започва от няколко малки стъпки, които човек плахо прави. Моето най-голямо богатство – децата ми – се появиха в момент, в който с баща им не бяхме готови. Оказа се, че човек никога не е готов за големите неща, но постепенно се „приготвя” и ги посреща с усмивка, радвайки се, че е направил стъпка къ тях.

  • ЧЕТИРИ: Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Всички правим грешки, хора сме. За някои ужасно съжаляваме! И ни се ще да поправим, но всъщност можем само да не ги повтаряме. Ако ти е важно да спиш спокойно и да можеш без срам да се погледнеш в огледалото, спазвай правилата. Честният и достоен човек е непобедим.

Дръзка и непримирима, аз съм Маша Павлова. На 31 съм, семейна, с три малки деца, които ме подлудяват всеки ден, но оцелявам с помощта на огромни дози хумор. Като малка мечтаех да стана кънтри певица, сега пея и танцувам вкъщи с дечурлигата. По образование съм китаист, по призвание – блогър, по стечение на обстоятелствата – клоун. Обичам езиците, думите, интересните разговори и да се чувствам като турист. Имам канал в Youtube с уроци по китайски за деца.

Блогът Цура Мод: http://zuramode.wordpress.com

Видео каналът: https://www.youtube.com/channel/

Comments are closed.