ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНОЩАСТИЕ ОТ… една пишеща художничка, която образова сърцата на децата

автор: Евгения Войнова

ЕДНО: Обичай!

Дръж сърцето си пълно! Така дните ти никога няма са безсмислени и празни. Обичай хора, места, преживявания! Влюбвай се постоянно! Любовта във всичките й аспекти е най-големият стимул и вдъхновение. Причинявай си го съзнателно. Красотата е пълна!

ДВЕ: Остани с единия крак в детството!

Или с други думи, не се взимай твърде на сериозно! Разликата между теб и петгодишното ти АЗ е само цифри, с които се измерват години, сантиметри и килограми… Иначе си си ти.

ТРИ: Смей се!

Чувството за хумор е богатство, а самоиронията е най-прекият път към щастието. Често, вместо да питам „Хубаво ли беше?”, питам „Беше ли смешно?”. Да се посмееш с приятели е безценно!

ЧЕТИРИ: Съзерцавай – навътре и навън!

Уважавай тишината. Наблюдавай я, слушай я – тя крие тайните на детайлите и добрите идеи. Възползвай се!

Казвам се Евгения Войнова и съм художник. Като малка исках да стана това, което съм. Рисувах постоянно и исках само това да правя. Сега правя само това и мечтая да съм малка… Пиша и илюстрирам книги за деца и намирам това за пълно щастие! Автор съм на „Цветна бъркотия”, „Матея” и „Давид”. Създавам и издавам книгите сама, за да имам и пълна свобода, която е важен компонент за творческото щастие.

Обичам близките до мен хора, любимото ми куче, приятелите, без които светът би бил скучен. Обичам дъжд навън и музика около мен, докато рисувам… Обичам моментите, в които улавям идеи, а после не мога да заспя от вълнение. Обичам да се усамотявам, за да мога да чувам себе си – тогава ми е спокойно. И малини обичам! Те са част от пълното ми щастие по свой начин…

www.evgeniavoinova.com

Снимки: личен архив Евгения Войнова

© Копирането на статията е възможно само със съгласието на автора Евгения Войнова и на Пълнощастие

Comments are closed.