ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНОЩАСТИЕ ОТ… една червенокоса, танцуваща и весела Весела

  • ЕДНО: Научи се да се обичаш!

Това може би е на-важният съвет. Оттам тръгва изграждането на собственото ти щастие. Изобщо не става въпрос за егоизъм, просто приеми себе си такъв, какъвто си – с всичките си недостатъци и достатъци. Обикни се! Много е просто и в същото време е много трудно. За начало се опитай напишеш на един лист 10 неща, които харесваш в себе си и си ги повтаряй всяка сутрин пред огледалото преди да тръгнеш на работа. Направи го сутрешен ритуал – като пиенето на кафето, като правенето на упражненията сутрин… При мен помага. Ще помогне и при теб. Това е първата крачка към щастието, към твоето собствено щастие:)

  • ДВЕ: С позитивно мислене се живее лесно!

Силно вярвам във вибрациите на думите и на мислите. Те носят енергия и когато тази енергия е положителна, щастието някак по-лесно намира пътя към нас. Преобразувайте отрицателните емоции в положителни.

  • ТРИ: Не се привързвай към времето!

Аз имам този навик и смятам, че изобщо не е здравословен. Спомням си колко силно се бях привързала към 2013-та година, която беше наистина специална за мен. Не исках да приключва. Исках да остана да си живея в нея и нищо да не се променя. Да, но се промени и точно това му е хубаво на времето. Все успява да те изненада… приятно. Така, че не се привързвай към времето, а и към хората също. Времето си знае работата и ги отсява. Наистина остават най-важните.

  • ЧЕТИРИ: Танцувай!

Преоткрих себе си чрез танцуване. Всеки може да си намери неговия си танц, неговия си стил и да позволи на тялото си да изпита свободата от движения, които се крият в различните танци. Чрез танцуване се свързваме с вътрешното си аз и му позволяваме да излезе на повърхността. Чувството е невероятно. Другата алтернатива е спортуването и като цяло движението.

Казвам се Весела Кръстева и от тази година ще мина в графата „30+“. Толкова далечни ми се виждаха тези години, когато бях малка, че даже си мислех как никога няма да ги доживея. От 15 години мечтая да работя в радио и така се радвам, че от няколко месеца мечтата ми е осъществена най-сетне. Преди това бях детски учител. Себе си мога да определя с това, което обичам – семейството, приятелите, музиката, спокойствието. Обичам да танцувам.

Като цяло обичам да обичам. 🙂

ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНОЩАСТИЕ ОТ… един млад бургаски автор, който често е наричан и „Софийски магьосник“

Снимки: личен архив Весела Кръстева

© Копирането на статията е възможно само със съгласието на автора Весела Кръстева и на Пълнощастие.

Comments are closed.