ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНОЩАСТИЕ ОТ… едно момиче, покорителка на метала и метъла с ръце, глас и въображение

автор: Соня Радева

ЕДНО: Обичайте се и се грижете за себе си, за да бъдете щастливи!

Неоспорим факт e, че за да обичаш другите и да си пълноценен, трябва първо да обичаш себе си! Радвайте се на живота, хапвайте само хубава и качествена храна, спортувайте. Направите ли го, усетите ли щастието – тогава на воля можете да заразявате и хората около вас с обич и радост!

ДВЕ: Не се спирайте пред нищо!

Всеки минава през трудни периоди в различни аспекти от живота. Въпреки тях, времето не спира. Дните си минават и вие бързо трябва да се съвземете, да продължите напред! Никога не оставайте сами, гледайте само напред и нагоре към мечтите си. Превърнете ги в свои цели и ги изпълнявайте независимо от трудностите! Не забравяйте: това, което не ни убива, ни прави по-силни!

ТРИ: Пътувайте колкото можете повече!

Понякога в забързаното ежедневие, особено в големите градове, човек не усеща как минават седмиците. Напрежението и стресът се трупат, ставаме все по-докачливи и нервни. Разходката до някое екзотично местенце или пък странстването из природата, до някое съседно населено място, до близката планина, разтоварват напрежението. Пътуването ни зарежда с нова и чиста енергия, а покрай всичко това трупаме емоции и спомени. Какво по-хубаво от това?

ЧЕТИРИ: Вземете си куче!

Няма по-истинско, по-чисто и по-предано приятелство от това на кучето. Кучетата усещат чувствата ни, винаги са съпричастни. Те са приятели, които ще ни изслушват и ще са до нас в добри и лоши моменти. Най-хубаво е след дългия ден, прекаран на работното място или в кръстосване на булевардите, да се приберем в къщи и да ни посрещне едно малко, или не чак толкова малко приятелче, готово да ни даде цялата си любов, да ни разтовари от всички лоши мисли само с едно облизване по лицето! 😀

Аз съм Соня! На 25 години съм, родом от Силистра. Преди 6 години започна моето приключение, идвайки в София! Кандидатствах в Националната художествена академия, специалност Метал и това се оказа най-доброто, което можех да направя за себе си! Попаднах в една мъжка специалност, обкръжена предимно от колежки. Срещнах много готови на всичко, откачени (в добрия смисъл на думата) хора и преподаватели, които лека-полека се превърнаха в приятели. По време на обучението ми израснах като личност и като артист. Сега съм на мнение, че металът не е чак толкова твърд и обработката му може да го накара дори да изглежда лек и мек! Завърших бакалавърска степен, а след това станах магистър в същата специалност. Благодарение на това, съвсем скоро ще прекарам два месеца в Париж по програма CITE INTERNATIONAL DES ARTS и това ме прави много щастлива!

Някои хора казват, че нося много дини под една мишница, но това не ме кара да се отказвам! Освен творческите ми начинания, свързани с приложните изкуства, още от гимназията се занимавам любителски с музика. Сега, рамо до рамо с изкуството на металната пластика, свиря в метъл група на бас китара, и сме се хванали съвсем сериозно да покоряваме българските и чуждите фестивали. Дебютът ни на сцена ще е съвсем скоро!

В момента съм вглъбена в реализацията на два проекта, наистина значими за мен:

  • Съвсем скоро – тази неделя, на 27-ми октомври 2019-та с Gwendydd ще представим новия ни сингъл и видеото към него в рок бар FANS, където всеки почитател на тежката музика може да заповяда!
  • Другият голям проект, в който сме замесени също немалко хора, е изложбата с LOONEYTOOLS – 20-ти ноември 2019-та в галерия НДК! Там ще представим наистина впечатляващи неща, главно в сферата на STEAMPUNK изкуството, което за момента в България не е много разпространено и ще е хубаво да стигне до повече хора! Ще представя своята магистърска дипломната работа, както и нови пластики, които готвя специално за събитието!

Автор: Соня Радева

Снимки: личен архив Соня Радева

© Всички права запазени. Препечатване на текста, изображенията и части от текста е възможно само със съгласието на автора на статията и на Пълнощастие.

Comments are closed.