ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНОЩАСТИЕ ОТ… едно българско момиче с цвете в косите, с обич в сърцето и песен на уста

автор: Соня Чакърова

ЕДНО: Имай търпение! 

В динамичния свят, в който живеем е много трудно да изчакваме, да бъдем търпеливи. Търпението ни дава време да премислим своите действия, то ни помага да открием най-силните си страни. Търпението е засилването преди да направим победния скок, тишината преди да запеем.

ДВЕ: Прегръщай деца, животни, дървета! 

Чрез прегръдката ти поемаш и предаваш енергия. Децата и животните са лишени от лицемерие и фалш, те ни предават само положителна енергия. Дърветата са здраво вкоренени в земята, която дава живот – те ни предават стабилност. Когато аз прегръщам дъщеря си, чувствам и осъзнавам, че цялото щастие на света е в ръцете ми.

ТРИ: Слушай, гледай, чети, пътувай, смей се. ВДЪХНОВЯВАЙ СЕ ОТ СВЕТА ОКОЛО ТЕБ!

Отпуснете се с прекрасна музика, четете книги, които ви вълнуват, наблюдавайте красиви неща, пътувайте и се срещайте с хора, които има какво да кажат. Аз обожавам да чета. Чета предимно вечер, когато тишината е обгърнала всичко и се потапям в историята на книгата. Обожавам и да пътувам, интересно ми е, забавно ми е да се срещам с нови хора, култури, да се разхождам на места, където са живели хора преди стотици години. Това ме зарежда и ме прави щастлива.

ЧЕТИРИ: Бъди различен, позволи си да летиш и „пускай“ от време на време лудостите си в действие! 

Мечтай и си позволи да летиш в мислите си и в сънищата. Остави се на твоите странности да те завладеят понякога, защото те те правят различен, правят те свободен. Вярвяй, че каквото и да се случва има една сила, която те съпътства и те пази, и никога няма да те изостави.

Аз съм Соня Чакърова, на 36, щастливо омъжена с една прекрасна дъщеричка – моето слънчице. Певица и творец по призвание, диригент по професия /все-още неосъществен/, поет, пътешественик и учител по душа, водеща и режисьор по стечение на обстоятелствата.

Обичам българския фолклор, народните песни, природата на България.

Обичам хоровата музика, съчетаването и вибрацията на много гласове, хармонията във всичко. Харесвам си своите лудости, чрез които долавям най-голямото щастие и най-голяма мъка на света. Всяка несправедливост и страдание на живо същество приемам лично, защото съм част от този свят и бих искала да го променя. Чувството ми за хумор ме спасява от проблемите. Пътуванията и срещите с публиката ме спасяват от еднообразието, а обичта към семейството ми и към всички останали ми дава надежда. Вярата, че има нещо което цял живот ни помага – сила, Бог или кой както го нарича – ме успокоява. Любовта ме окрилява и вдъхновява да премахна страховете си и да напълня сърцето си със светлина.

За мен щастието е уловен миг на очаквана удовлетвореност, сливане на мечта и реалност, осъщественост и… две усмихнати детски очи.

Снимки: личен архив Соня Чакърова

© Копирането на статията е възможно само със съгласието на автора Соня Чакърова и на Пълнощастие

Comments are closed.