ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНОЩАСТИЕ ОТ…NDOE…един хип хоп артист

  • ЕДНО: Пей силно!

Ако ти се върти песен в главата, я изкарай смело. Пей навсякъде, без да се притесняваш от нищо и по възможност с пълен глас. На никой не му пука дали можеш, важно е да изглеждаш уверен. Под душа е тъпо – няма кой да те чуе. Пей на улицата, пей в офиса, изненадай себе си и околните с някоя звучна мелодия, още по-добре някой шлагер, който всички около теб знаят. На някой светофар, като хванеш червеното, сваляш прозорците, усилваш на макс радиото и извисяваш глас – веднага разведряваш кръстовището. Пробвай, супер е.

  • ДВЕ: Спи повече!

Пробвай да легнеш в десет вечерта и да видиш как в осем сутринта светът е едно прекрасно място – и аз не знаех. Птички пеят, слънце пече, бодро ти е и дори може да кажеш „Добро утро“ на някого. Ако си вилнял до късно в бара, а рано сутринта си бил на презентация, също е добре да опънеш краката за два часа веднага, когато имаш възможност. Ако някой ти казва, че като легнеш на обяд и ставаш кисел – не го слушай, намери си възглавница.

  • ТРИ: Вземи си куче!

Котките са прехвалени. Като си вземеш куче изведнъж щастието ти почуква на вратата три пъти. Печелиш верен приятел, чекваш се на различни места, срещи с нови хора – същото, дето го правиш и с Фейсбук, само че по-яко. Доказано е, че кучето подобрява сърдечната дейност и осезаемо увеличава смеха. Всъщност не знам дали е доказано, но звучи като да е вярно.

  • ЧЕТИРИ: Прави неща!

Занимавай се с повече неща, изследвай интересите и възможностите си. Ако усещаш, че не си на правилното място – махай се от там. Ако на бач ти е черно до обяд – напускай. Не си губи времето с хора, които те товарят. На всяка цена намери време за нещата, които обичаш да правиш и избягвай оправданията. Имаш ли желание – има и начин.

Аз съм хип хоп артистът NDOE. Правя това, което обичам и с хората, които обичам. Може да ме знаеш още от DRS, или от ONE SHOT видеото, в което всичко се случва наобратно, или от любовното парче с Алекс и Влади „Уж говорим“, или от бенгъра „За тва съм роден“ с Боро Първи. В момента записвам самостоятелен албум, който ще излезе в началото на 2018 година и се очертава да е едно от значимите събития на рап-сцената.

Снимки: личен архив NDOE, фотограф Жоро Панчев

© Копирането на статията е възможно само със съгласието на автора NDOE и на Пълнощастие.

Comments are closed.