ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНО ЩАСТИЕ ОТ… един див дунавски вълк, който така и никой не успя да опитоми досега

автор: Бранимир Събев

15403131_1226028277436068_2055834446_n

  • ЕДНО: Поглезете се!

Всеки от нас се е наказвал с двулитровка бира и пакетче семки, но това не означава, че трябва цял живот да караме така. Вземете си веднъж една бутилка хубаво пиене, от Джак нагоре. Поръчайте си прекрасна торта. Идете на почивка някъде на красиво място. Викнете си по телефона елитна компаньонка, ако щете. Но просто отвреме-навреме правете неща, които ви доставят истинско и неподправено, качествено удоволствие, без да мислите постоянно за парите. Пари се изкарват. Времето не се връща назад.

  • ДВЕ: Намерете време за самите себе си!

Сега, никой не казва, че трябва да го правите всяка седмица, но поне веднъж месечно посветете един ден на себе си. Логаутнете се от фейса, изключете си телефона, не поглеждайте мейла и скайпа, и се отпуснете пред телевизора/монитора. Изгледайте някоя трилогия на „Междузвездни войни”, „Властелина на Пръстените”, „Хобит” или от сорта. Прекарайте слънчевия ден в парка с хубава книга в ръка. Не се виждайте с никого цял ден, не приемайте обаждания от никой, колкото и да ви е близък – половинчасовия монолог на майка ви е нещо, от което можете да се лишите отвреме-навреме. Идете на кино, няма толкова голямо значение кой е филма – вземете си кола и пуканки и се размажете от кеф. Хванете се и довършете онова нещо, което влачите и вие не знаете откога, оправдавайки се с липса на време. Има ли желание, има и време. В крайна сметка, най-близкият ви човек на този свят сте самите вие.

15494173_1226028274102735_1975564906_n

  • ТРИ: Излезте поне за малко от зоната си на комфорт!

По цял ден на работа, после вкъщи. Ако в петък вечер избухнете, е цяло чудо, а през уикенда се занимавате с пазаруване, ремонти, къщна работа и прочее битовизми. Стига! Запишете се на някой спортен курс, или арт-пленер. Идете с колегите си на пейнтбол – ако ви е твърде екстремно, поне на билярд или боулинг. Качете една Витоша, ритайте мач в неделя, скочете с бънджи, карайте картинг, стреляйте на стрелбище – за бога, поне идете на заведение в другия край на София или вечерта се приберете пеша от работа. Направете някоя простотия, която не сте правили отдавна, или пък никога. Вкарайте малко адреналин в живота си, разкипете кръвта в това тяло. Кисненето всеки уикенд на дивана, зяпайки мач/сериал и набивайки плюскане, газирано и алкохол е привлекателно, но от това затлъстява не само фигурата, а и духа ви.

  • ЧЕТИРИ: Вижте се с приятели, които на живо не сте срещали от години!

Да, свободното време е супер ценен ресурс, който покрай безкрайни задачи, работа в извънработно време, занимаване със семейство и деца и пъплене в трафика съвсем свършва. Но това не означава, че живота ви трябва да се изчерпва само и единствено с изброеното. Скръцнете със зъби на жена си, тръснете й щерката в ръцете и се обадете на най-шашавия си приятел – сигурен съм, че имате такъв, който е футболен ултрас, занимава се с нещо незаконно или просто пафка трева по цял ден. Той много ще се зарадва, като излезете на по бира само двамата, гарантирам. В краен случай, може да си чукнете среща и с авер от казармата. Тропнете с крак на мъжа ви, набутайте му синковеца в лапите и излезте вечерта на бар със съквартирантките си от университета. После се приберете точно когато той е станал, за да ви направи закуска. Нищо няма да му стане за една вечер. Цикленето в един еднообразен кръговрат ни превръща в хамстери, който просто търчат в бягащо колело. Не позволявайте на рутината да превземе живота ви.

15494135_1226028280769401_1596443877_n

ДОСИЕ:

Име: Бранимир Събев

Възраст: 35 години

Занятие: Писател

Произход: Свищов, Белене

Футболни пристрастия: Реал Мадрид

Брой издадени книги: 4 сборника с разкази – „Хоро от Гарвани“, „Човекът който обичаше Стивън Кинг“, „Пустинния Скорпион“,  „Априлска Жътва“

Брой спечелени литературни награди: 17

Творчески жанрове: Ужаси, фентъзи, фантастика

Ръководна роля: Председател и основател на Клуба на Авторите на Хорър „LAZARUS

Линк за повече информация: http://horror-bg.com/members/branimir-sabev

15416825_1226028287436067_1875967118_n

Снимки: личен архив Бранимир Събев
© Копирането на статията е възможно само със съгласието на автора Бранимир Събев и на Пълнощастие

Comments are closed.