ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНО ЩАСТИЕ ОТ…една група мечтатели, които винаги виждат светлина в края на подлеза

автор: ПОдЛЕЗНО

Копие на Koloni

Едно: Бъди активен!

Когато се събудиш сутрин понякога изобщо не искаш да станеш, защото в този ден не ти предстои нищо, което да гъделичка вътрешния ти ентусиазъм, което да те пали и да те кара да скочиш от леглото с усмивка от нетърпение. Е, дали ще има такова вълнуващо нещо зависи само от теб! Когато нещо те дразни – постарай се да направиш нещо по въпроса. Посади цвете, накарай някой да се усмихне, стани доброволец на някоя кауза и със сигурност ще се почувстваш по-добре! Щастието идва когато си помагаме и когато сами поемаме инициативата да променяме света към по-добро.

Две: Няма „щури“ идеи ако вярваш в тях и в себе си!

Ако, да речем, те дразни тъмният, мръсен, миришещ подлез, през който минаваш всеки ден и понечиш да споменеш на приятелите си, че искаш да оправиш този проблем, всички ще кажат, че си луд. Такива щури идеи са невъзможни за изпълнение. Това е пълна загуба на време, защото веднага ще се надраска от вандали…

Такива неща ще кажат приятелите ти, познатите ти, роднините ти… но, знаеш ли какво? Няма невъзможни неща, ако вярваш в себе си! С упоритост, добра мотивация и поглед към светлото бъдеще можеш да се справиш и с най-голямата трудност! Пък от най-„щурите“ идеи се раждат най-любопитните неща. Това го казваме от опит, защото Музикалнит подлез на ПОдЛЕЗНО беше в класацията на „тайните съкровища на София“. Така че вярвай в себе си и в хубавите идеи – накрая всички ще са изумени от резултатите!

Копие на 13350452_1053139328111645_3342108848635041812_o

Три: Заобиколи се с готини хора!

Това е просто задължително, но пък не е толкова трудно сред активните хора. Доброволците по правило са готини, защото обичат да помагат на другите, а когато намериш съмишленици можеш и да поведеш собствена кауза! В ПОдЛЕЗНО имаме няколко основни критерия, по които избираме нови членове на екипа: да имат нестихващ ентусиазъм и пламъче в очите, да вярват в щурите идеи и сами да дават такива, да са усмихнати, да обичат настолни игри, бира и домашно караоке и, като цяло, да имаме общ език както за работата, така и за забавленията! Така успехът е сигурен, защото сплотеният екип може да направи чудеса!

Четири: Усмихвай се no matter what!

Няма да те лъжем – не винаги е лесно. Понякога ще има големи затруднения, понякога ще има спад в мотивацията. Но тогава си спомни защо го правиш – каква е целта и мисията ти, какви са хората около теб и всичко ще бъде наред! Ще мине някой дядо, който толкова ще ти се зарадва, че правиш подлеза (или каквото си решил да правиш) по-красив и ще ти донесе кутия бонбони. Друг път някой татко с децата си ще се спрат да помагат, защото това е и игра и урок и… ще те накара да се усмихнеш А една усмивка може да промени всичко – и в най-тежките моменти тя е като магическата пръчка, която, заедно с нещата от предишните 3 съвета, ще те направи – напълно щастлив!

Копие на 13403922_1052475591511352_5998507138907242162_o

ПОдЛЕЗНО е младежка инициатива на млади доброволци, които си мечтаят за едни по-хубави градове на България. Но освен че мечтаят, те хващат метлите, лопатите, чуковете и бормашините и се залавят за работа! Както подсказва и името им – те са започнали промяната отдолу-нагоре, а именно от „най-ниските“ части в една градска структура – тъмните, мръсни, опасни и неприятни подлези. Тук клишето „Да разцепим мрака заедно“ има не само преносен, но и буквален смисъл. Идеята е да се обновят тези, а и други занемарени публични пространства по един интересен, интерактивен и творчески начин, а целта е преобразяването на тези места както физически, така и в съзнанието на хората, в места за култура, почивка, събирания или просто подслони от лошото време, където престоят ще е приятен.

www.podlezno.com

www.facebook.com/podlezno 

Копие на 13405668_896336593826584_1854626672_o

Снимки: личен архив ПОдЛЕЗНО
© Копирането на статията е възможно само със съгласието на автора ПОдЛЕЗНО и на Пълнощастие.

Comments are closed.