ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНОЩАСТИЕ ОТ… едно Less Mess момиче, което се учи в движение да бъде предприемач

автор: Антоанета Гугуткова

ЕДНО: ДОВЕРИ СЕ НА ВСЕЛЕНАТА!

Тя е великодушна. Аз ѝ вярвам напълно. Зная, че се грижи добре за мен. Колкото повече ѝ се доверявам и живея в мечтите си, толкова повече тя ме закриля и ми сочи пътя.

Снощи гледах филма „Office space“ и се замислих, действително колко ли хора страдат от „понеделнишки синдром“. Аз избирам да вярвам, че понеделникът не е предназначен да бъде гаден и ако за теб е такъв, значи е време за промяна.

ДВЕ: АДАПТИРАЙ СЕ БЪРЗО!

Това е първата ми година като „предприемач“ в действие и е пълна с уроци. „Адаптирай се бързо“ е един от тях. Ако не се ориентираш много бързо в събитията, не съществуваш. Мисля, че следващото стъпало е да предвиждаш и очакваш събитията и да си готов, но аз още не съм там 

ТРИ: БЪДИ БЛАГОДАРЕН НА ВСЯКА СИТУАЦИЯ И СЕ УЧИ!

Живея с убеждението, че тази пандемия и криза в момента са специален подарък за мен. Толкова много научих през последните две седмици, колкото в спокойни условия уча за година. Не, че не са болезнени тези уроци. За две седмици преживях и най-дълбокото дъно и най-високия връх в бизнеса си до момента.

ЧЕТИРИ: СЪЗДАЙ СИ СИСТЕМА ОТ ПРИНЦИПИ!

Това спестява колебанията и грешките. Аз следвам един основен принцип. Когато се колебая, се питам „как е ПРАВИЛНО да постъпя?“. Е , оказва се, че на този въпрос винаги мога да отговоря.

Аз съм едно момиче на прага на четвъртата декада от живота, което не разбира защо 20-годишните му говорят на Вие. През 2015-та се върнах на работното си място в Бизнес парка след второто си майчинство. Започвах 11-тата година от трудовия си стаж в австрийски реномиран концерн. За първи път усещах, че мястото ми вече не е там.

Никога не ми е хрумвало да бъда предприемач – нито някой в семейството ми е такъв, нито имах идея какво конкретно бих могла да предприема. Знаех само, че ако уважавам себе си, трябва да си дам шанс да стартирам нещо от нула. Отне ми около година лутане и кумене, докато взема решението да се разделя с австрийския концерн и Бизнес парка. Започнах да търся своя път.

Около година по-късно, през която тръгвах по различни пътеки, които не разпознавах като свои, дадох началото на https://lessmess.bg/ сайт за алтернативни решения за дома и ежедневието на съвременната жена. Година и половина по-късно това е проектът, който расте заедно с мен.

Автор: Антоанета Гугуткова

Снимки: личен архив Антоанета Гугуткова

© Всички права запазени. Препечатване на текста, изображенията и части от текста е възможно само със съгласието на автора на статията и на Пълнощастие.

Comments are closed.