ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНО ЩАСТИЕ ОТ… едно момче с шарени очи и коса, много сбъднати и непрекъснато раждащи се мечти, което упорито отказва да се взима сериозно и не само вярва, но и ежедневно се радва на чудесата край себе си

автор: Деян Канев

14393883_10154053095652266_1610298697_o

  • ЕДНО: Намирай време само за себе си, цени го и му се наслаждавай максимално, не спирай да се опознаваш и да се развиваш!

Няма нищо престъпно егоистично в това да да се усамотиш, да си угаждаш и поглезиш, да се усетиш. Само в такива моменти наистина разбираш щастлив ли си, къде си по пътя си, какво ти липсва, какво искаш и би се радвал да направиш. Прави любимите си неща, които все отлагаш, колкото и смешни да се виждат на другите – като просто да зяпаш в една точка или да четеш вицове и да се смееш сам. Наспивай се, минутите на блажено протягане или малко излежаване след естествено пробуждане (а не с аларма) раждат най-гениалните прозрения, идеи и решения, които и най-големите целенасочени напъни няма да ти донесат. Научи се да си изключваш звука на телефона в такива моменти или да не го вдигаш, защото всяко обаждане може да почака половин-един час за сметка на лично твоите минути… е освен, ако не си хирург или пожарникар😉

  • ДВЕ: Проумей, че няма нищо фатално и страхът е само фикция, създадена и поддържана от социума!

Наистина, замисли се: кое е фатално в този живот или си заслужава вцепеняващия страх – смъртта, загубата на каквото/когото и да било, болката?! Всичко е част от пътешествието живот и неговия безкраен колорит. Няма фатални неща, които да те плашат. Неща, заради които да се паникьосваме и треперим от страх, заради които не правим нищо ново, различно и щуро. Загубите винаги са последвани от появата на още по-ценни неща в живота ни. Болката отшумява или свикваш с нея, така е устроена човешката ни природа. Така че, действай смело. Дори да загубиш пари ли време, любими хора, следват още и по-ценни такива, за които дори и не подозираш. Страхът е вирус, който подобно на всички други познати е измислен и се подхранва непрекъснато с всякакви средства и в големи дози, за да ни прави пасивни и послушни, да си караме в колковоза и да бъдем удобна маса.Както казва ОШО: “Не се движи по начин, по който страхът те кара да се движиш! Движи се по начин, по който любовта те кара да се движиш, по начин по който радостта те кара да се движиш!

14408898_10154053011462266_1332641194_n

  • ТРИ: Пътувай и учи нови неща при всяка възможност!

Човекът е човек, когато е на път.” Абсолютно вярно до последната буква! Планирано или не, наблизо или далеч, пътувай! Съвсем различен ставаш на път или в условия, различни от ежедневните. Виждаме различни хора и различния им начин на живот, нови места с неповторимия им дух и мирис, цветове и звуци, гледки в които се влюбваме, които ни променят, дават идеи, презареждат ни батериите, амбицират ни. Опитваме нови вкусове, различни емоции. Не спирай да наблюдаваш с любопитство всичко и себе си. Въобще пътуванията са истински щастлив живот. Не случайно най-много пари в живота си съм вложил в пътуванията си и продължавам без капка колебание да влагам в нови такива.

  • ЧЕТИРИ: Обичай без разсъдък и бариери, давай без да очакваш реципрочното в замяна. Наслаждавай се на всяка минута, посветена на избраните занимания и никога в нищо не отбивай номера!

Очакванията са най-големият убиец на радостта от това, което имаме и ни се случва. Очаквайки и фиксирайки се в някаква формулировка и образ, който сме приели за перфектен и желан, не виждаме красивите неща и хора около нас, както и пропускаме да се насладим на чудесните мигове и дни. Обичай човека в сърцето си, такъв, какъвто е, приятелите и близките си, каквито са, не се опитвай да ги правиш перфектни и не се фокусирай върху странностите и несъвършенствата им, защото така никога не си щастлив от хората, които обичаш. Пропускаш прекрасните ви моменти в очакване на перфектните. Обичай странниците. Всички сме преди всичко просто хора – същества, живеещи в една симбиоза. Няма как да си напълно щастлив, ако даваш само на себе си и обичаш само най-близките си, опитвайки се да живееш в капсула. Давай и на хората в нужда – нещо дадено от сърце, без очакване непременно да ти се върне, без пресмятане да не отива на вятъра. Вселената те възнаграждава по един или друг начин, рано или по-късно, обикновено когато имаш нужда. Но, не давай с мисълта за наградата или за благодарностите. Давай любов и ще получаваш, не задължително от същия човек. Давай на хората, харчи за емоции и преживявания и парите ще идват още повече, без да ги очакваш. Хитростта и тарикатщината, пресметливостта на дребно те принизят, а щедростта ще привлича повече хубавини към теб. Обичай и радвай любимите си хора все едно е за последно. Казвай го, нека го знаят, отлагането на хубавите жестове и думи е абсолютно безмислено. Ако нещо или някой те правят тъжен, бързо се махни, не отбивай просто номера, нито в лични отношения, нито в работа или каквото и да е. Всяко нещо, правено с душа и усмивка е щастие.

14389910_10154053090932266_566728917_n

Деян: Като малък исках да стана космонавт, спортист, после актьор и певец. Сега пея на близките си, на караоке, в колата. Звездите ги гледам и продължават да са мистични за мен почти всяка вечер. Играя футбол, тенис и карам ски и сърф с приятели. В живота си влизам в различни роли, които различните ситуации ми поставят, като режисьор. Определено постигам мечтите си от малък.

Основно може да ме видите на събития от различен характер, партита, концерти, представяния, дегустации, корпоративни събития и фестивали, като голяма част от тях орагнизирам с колегите си от двете tailor made агенции, в които съм движещ фактор, а на останaлите просто се наслаждавам с чудесните хора, които ги посещават. Дните ми са пълни с нови предизвикателства и казуси за решаване, които ме развиват и обогатяват неимоверно. Срещам огромно количество нови интересни хора от всякакви браншове, а понятие като „работно време от-до“ не съществува при мен. Следващата цел е мое място, в което посрещам гости с моя кулинария и приготвени напитки.

www.whynot.bg

www.allforbusiness.org

14438975_10154053033757266_1207050401_o

Снимки: личен архив Деян Канев
© Копирането на статията е възможно само със съгласието на автора Деян Канев и на Пълнощастие

Comments are closed.