ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНОЩАСТИЕ ОТ… Sp0Ke – поетът, който не оставя нищо недовърш…

  • ЕДНО: Не отписвай нещата/хората, които не познаваш!

Простият пример е свързан с изкуството. Не можеш да кажеш, че не харесваш Star Wars, защото става дума за извънземни и да не дадеш шанс да историята да се разкрие пред теб. Не можеш да кажеш, че не харесваш хип-хоп културата, защото насочва към наркотици и насилие и да не познаваш артистите, които влагат напълно противоположни идеи.

Т.е можеш, но защо ти е да го правиш??

  • ДВЕ: Предавай щастието на други!

Както е казал старият мъдрец, усмивките са заразни. Иде реч за истински непресторените такива, които излъчват щастие и позитивизъм. Ако човек е заобиколен от усмихнати лица, трябва да е много силен психически инат, за да не поеме енергията.

  • ТРИ: Разходка под дъжда!

Много от хората свързват дъжда с настинката. При мен дъждът (като не говорим за буря) заглушава излишния шум, а и винаги се усмихвам, когато видя хората покрай мен да вървят забързани, сякаш вали вулканична пепел или нещо от сорта. Дъждът е природа, точно като теб.

  • ЧЕТИРИ: Обичай!

Любовта е щастие. Обичай всичко, дето ти се изпречи на пътя: обичай себе си, нея, него, изкуството, спорта, работата, разходките в дъжда, слънцето, луната. Обичай въздуха и водата, веганите и „хищниците“, атеистите и религиозните. Обичай Барса и Реал, ЦСКА и Левски. Абе, обичай света си, че май това е единствения начин да го спасиш.


Аз съм Желан. Застрашен от изчезване вид поет на 26 години, с артистичния псевдоним Sp0Ke съм част от хип-хоп движението „26/11“. Занимавам се с лирики – писане и изпълняване от 9 години, а най-големите ми успехи са обуздаването на проблемите чрез музика.

Слушай Sp0Ke – https://www.reverbnation.com/sp0ke

В Youtube – https://www.youtube.com/user/spokekt

Снимки: личен архив Sp0Ke

© Копирането на статията е възможно само със съгласието на автора Sp0Ke и на Пълнощастие.

Comments are closed.