ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНОЩАСТИЕ … от един археолог по диплома, настоящ фотограф и заклет музикален и литературен фен

автор: Явор Радев

IMG_4465

ЕДНО: Четете! 

Книгите са плацебо, лекуват всичко – от тъга и депресия до душевна и мозъчна празнота. След около час, прекаран някъде по „Света на диска“ изходът от някоя безизходна уж ситуация е точно пред мен.

ДВЕ: Слушайте музика във всеки един свободен момент, тя е портал към спокойствието!

Ще си позволя да вмъкна МОИТЕ 4 концерта, които са част от моето Пълнощастие:

  • Metallica в Пловдив. Концерт, който никога няма да забравя. За първи път една супер група дойде в България, и то не коя да е, а любимата ми – Metallica. Цял ден на крак и никаква умора. Все-още помня как се прибирахме в мега препълнения от екзалтирани фенове влак и говорехме само за концерта.
  • Голямата четворка в София. Не само, че Metallica отново бяха на сцената, но и моментът беше запечатан на видео The Big 4: Live from Sofia, Bulgaria. Не знам колко пъти след това съм го гледал и съм изследвал дали ще се позная някъде в публиката.
  • Limp Bizkit в зала Фестивална. Макар Rock the Balkans да беше един от най-странните фестивали, на които съм присъствал, вечерта стана незабравима. Фред Дърст с помощта на Уес Борланд ме превърнаха в техен голям фен. Няма да забравя как след концерта от всеки автомобил, потеглящ от зала Фестивална, се разнасяше звукът на Rollin’ (Air Raid Vehicle).
  • Spirit of Burgas 2012. Фестивалът-мечта. Нямаше име, на която и да е сцена, което да не исках да видя или чуя. The Prodigy и Korn, хедлайнерите за втората и третата вечер, буквално ни махнаха главите. Още повече, че The Prodigy забиха на рождения ми ден.

ТРИ: Бъдете физически активни!

Спортът не е само във фитнес залите, една разходка в парка е крачка за здраве.

ЧЕТИРИ: Ценете родината си!

България е една от най-старите държави на света. Не е малка, не е бедна, а народът не е глупав (както се стремят да ни вменят разни велики сили). Тук са нашите семейства, тук са нашите деца. Земен рай!

IMG_0890

Аз съм Явор Радев, един от двамата зад проекта Пълнощастие. По образование съм археолог. Първата ми работа беше в първата музикална телевизия на България „ММ“. Дванайсет години работих в една от най-големите компании за визуални ефекти в киноиндустрията  – WWFX (Worldwide FX).

http://www.imdb.com/name/

В момента фокусът ми е върху любимите ми хора, фотографията и развитието на сайта ПЪЛНОЩАСТИЕ.

За щастието трябва да се мисли, иначе се забравя. Ние не залитаме по религии, нито ви предлагаме празни думи, пълни с патос. Семейство сме, българско, от порасналите. Убедени сме, че докато четете Съветите за щастие на най-различни хора, ще помислите и за своето щастие. Ще мислите за себе си поне няколко минути на ден.
В Пълнощастие няма нападки, лоши думи и негативизъм. Ние някак съвместяваме щастието със слушането на “тежка” музика, както и с това да си “истински мъж” и хич не ни е срам “да правим такива работи”.
Обичаме Родината си, да бъдем заедно и да надничаме към света от други гледни точки. Правим го в “Накъде с дете”, “Какво е да си?” и още от рубриките ни.

Покарай Пълнощастие всеки ден се запознавам с нови хора и научавам нови и нови неща. Уча се да ценя времето си, жестовете на добра воля – мои и чужди. Докато показвам света на дъщеря си, заедно с нея откривам и преоткривам красотата на България и на същия този свят, в който живеем.

Казват, че споделеното щастие е двойно щастие и аз се надявам поне част от моя щастлив опит да ви е от полза!

Снимки: Ева Радева

© Копирането на статията е възможно само със съгласието на автора Явор Радев и на Пълнощастие.

Comments are closed.